PPSmedmorTarmsprængningen kom uden varsel og forudgående smerter.
Min mor Marit Paldan (som jeg ses sammen med efter Almindingsløbet) fik tarmcancer 6. juni 2009 med spredning til lever senere bughule og lunger.
 
Første prognose var, at hun højst ville leve 3 mdr. jvf. den læge der akutopererede hendes sprængte tarm og samtidig så, hvor meget spredning der var. Overlevelsestiden dengang var ca. 1 år. Denne ”overlevelsestid” er med nye kemobehandlinger hævet til 2 år 3 mdr. - men min mor levede 5 år 4 mdr.

Kemoen var så hård ved hende, at hun sagde stop i august 2014.
Den 14. november 2014 kunne hun ikke mere. Et kun 65 år langt og meget aktivt liv ebbede stille ud klokken 16:29.

Indtil august 2014, havde Marit klaret sin stomi og kemobehandlinger hver 14. dag på Herlev mm ved ca. 3 ugentlige løbeture. Hendes sidste løbetur blev gennemførelsen af den fulde Etape Bornholm i august 2014.
 
Marit har ved sin ihærdige løbetræning vist, at hvor der er vilje og optimisme, er der også håb om livsforlængelse og øget livskvalitet de sidste år af ens liv.

DU bør støtte indsamlingen til Kræftens Bekæmpelse, så forskere kan komme videre i kampen om at få knækket den modbydelige cancerkode. Ikke kun for de syges skyld, men også for DIN egen skyld.
 
Peters løb indbragte 6.603 kr. til Kræftens Bekæmpelse.
 
Ingen – heller ikke DU – går ram forbi.
Alle familier rammes i en eller anden grad af cancer.
Hjælp med til med at få knækket koden – doner gerne et beløb til Kræftens Bekæmpelse NU.