Russisk TVRussiske løgne om Bornholm

Læs Politikens artikel her.

Se originalindslaget fra Russisk Stats-TV her (uden oversættelse):
https://www.youtube.com/watch?v=CNJn0H6BpbE&feature=emb_err_watch_on_yt 

 

FOLKEMØDET 2014 ANGREBET - NEJ - det var en del af "normalbilledet" desværre!

Tupolev Tu 214R inflightRussisk SIG OPKL mod DK 2018
Vi Bornholmere oplever igen efter "flere års fred og ro", at F-16 jagerfly må op og afvise russiske fly der nærmer sig vores grænse. Se kort her.

Når du kan høre F-16 flyve i cirkler over midtbornholm, er det fordi de afventer, at Ivan nærmer sig vores grænse.
Pludselig stikker de af for at flyve ud mod Ivan for at afvise ham. Nogen gange, er Ivan så længe om et komme frem (ligger og driller svenskerne eller Polakkerne på vej mod Bornholm), at vores jagerfly er ved at løbe tør for brændsstof. De må så returnere til basen i Jylland, medens nye F-16 er på vej for at overtage opgaven. Der er desværre ikke - i fredstid - mulighed for at benytte US tankfly til optankning af vores F-16 i luftrummet omkring Østersøen!

Hvis det er skyfrit, kan du ofte se F-16's flymønster over øen - også når vi flyver over mod Kaliningrad for at afprøve det russiske luftforsvar - der desværre er langt bedre udrustet end det danske - der intet luftforsvar har..... andet end det der findes på den ene af vores 3 fregatter!!!! 

Folkemødet missilangrebet af russiske jagerfly i 2014
NEJ, det var et "normalt" aggressivt flymønster Ivan benyttede, da han i 2014 fløj mod Bornholm i en højde, hastighed og vinkel der indikerede et missilangreb mod radarstationen på Segen - og ikke Folkemødet.